Výživa a zdraví
26.10. 2017 | Mgr.Pavlína Kosečková
Popularita sójových potravin roste v celé populaci a stávají se běžnou součástí jídelníčků. Lidé je konzumují z různých důvodů – jako náhradu mléka a mléčných výrobků kvůli zdravotním důvodům, jako...
07.08. 2016 | Bc. Renata Křivohlavá
Rádi byste zhubli, proto sledujete novinky z oblasti zdravého životného stylu, nepřejídáte se, dokonce se snažíte zařadit pravidelnou pohybovou aktivitu. A přesto nehubnete. Čím to je? Možná, že jste...
02.06. 2015 | Mgr. Jan Taussig
Zápach, špinavé ubrusy, dochucovadla na stolech, nepříjemná obsluha – to jsou první signály, podle kterých host restaurace pozná, že si nevybral dobře. Co když už je ale jídlo na stole a neodpovídá...
03.04. 2015 | Mgr. Jan Taussig
Vynechat večeře. Jíst jen zeleninu a ovoce. Anebo light potraviny. Opravdu tohle všechno platí, abyste zhubli? Nebo je vše jinak. Výživoví poradci dali dohromady nejčastější dietní lži.
Existují...
05.10. 2013 | Redakce
V minulém článku jsme psali, jaké jsou klady a zápory umělých sladidel. Na českém trhu jich můžeme najít poměrně dost. Pojďme si je proto ve stručnosti představit.
Aspartam
Aspartam, který byl...
30.08. 2011 | PhDr. Olga Huspeková
Někdy se mu říká sloní ucho, ale většinou ho známe pod mnohem „lahodnějším“ názvem amarant a jeho okrasnou odrůdu pod názvem laskavec. Blahodárný vliv této rostlinky na lidský organizmus znali již...