Během OH v Pekingu budou out červené vlasy a velké náušnice

Peking - Červené vlasy a velké náušnice? Během olympijských her v Pekingu v létě příštího roku na ně mohou zapomenout taxikářky v čínském hlavním městě. Rozhodl o tom pekingský úřad pro kontrolu dopravy, který vydal dvanáctibodový seznam "vylepšení služeb" taxikářů po dobu olympijských her, uvedl list Beijing News.

Seznam obsahuje tradiční položky, jako je požadavek být zdvořilý, nekouřit, neplivat a nepřehánět ceny. Ženy by se měly zdržet nošení výrazných šperků a barev vlasů, muži by neměli mít vlasovou pokrývku přerostlou.

"Někteří taxikáři se o svůj vzhled nestarají a to má negativní dopad na celý průmysl," řekl náměstek ředitele úřadu Jao Kchuo. "Účes a doplňky, které člověk nosí, jsou jeho osobní věc, ale řidiči taxíků si musí uvědomit, že jsou výkladní skříní čínského hlavního města," dodal s tím, že řidiči, kteří odmítnou naložit zákazníka nebo nezapnou taxametr, přijdou bez milosti o licenci.

Jaké tresty čekají na ty, kdo si obarví vlasy, pan Jao neupřesnil - ale, kdo ví? Čína je zemí neomezených možností, nedávno dokázala zasněžit Himálaje, tak proč by nemohl úřad pro kontrolu dopravy na dobu olympiády najmout třeba mobilní holičskou zásahovou jednotku?

publikováno: 10.07.2012   napsal/a: Redakce